Dobre Nowiny – największa w Polsce bezpłatna gazeta ewangelizacyjna

icon-quote-white

Możemy wybudować wiele kościołów. Ale jeśli nie będziemy mieli własnych mediów, te kościoły będą puste.

Maksymilian Maria Kolbe

„Dobre Nowiny” to największa w Polsce bezpłatna gazeta ewangelizacyjna wydawana od 2003 roku– zazwyczaj z okazji ważnych wydarzeń religijnych. Od stycznia 2017 roku ukazuje się regularnie co miesiąc. Na pierwszym etapie jej minimalny nakład to 200 000 egzemplarzy. Pragniemy, by nakład stopniowo zwiększał się do miliona i więcej egzemplarzy.

Cel

Chcemy, by „Dobre Nowiny” były regularną wysoko nakładową gazetą ewangelizacyjną! Już kilka razy przekroczyliśmy nakład miliona egzemplarzy. Stało się to przede wszystkim dzięki ciekawej formule gazety, która przedstawia świat wiary w przystępny sposób. Przekaz „Dobrych Nowin” ma trafiać do osób mniej zaangażowanych religijnie. Gazeta pragnie reewangelizować czytelników i inspirować, by się sięgali po dalsze, pogłębiające wiarę treści. W założeniu ma to być gazeta na niedzielne popołudnie dla całej rodziny. „Dobre Nowiny” odróżniają się od już istniejącej prasy religijnej przeznaczonej dla bardziej zaangażowanych wiernych, dzięki czemu nie jest i nie będzie dla tej prasy konkurencją.

Dlaczego to robimy?

15-letnie doświadczenie w wydawaniu gazety każe nam mieć pewność, że w coraz bardziej zlaicyzowanym świecie jest ogromne zapotrzebowanie na proste treści religijne, odpowiadające na dylematy, problemy, ale także nieprawdziwe sądy na temat wiary. Jest potrzeba tłumaczenia Ewangelii, zasad moralnych i dawania budującego świadectwa. Będziemy to robić tak jak dotychczas!

Jak wspierać “Dobre Nowiny”?

Aby wspierać ewangelizację poprzez prasę wybierz interesującą Cię opcję:

Więcej informacji znajdziesz na oficjalnej stronie “Dobrych Nowin”:

www.DobreNowiny.pl